Menu

Photoshop: Skygge bak bildene

Etter forespørsel fra dere har jeg laget en liten guide 

på hvordan man kan legge skygge bak bildene sine.

For begge oppskriftene gjelder det at man må passe på å

ha et hvitt område rundt bildet slik at skyggen får plass.

Dette kan man enkelt fikse ved å kopiere bildet over på et nytt ark,

eller ved å endre “Canvas Size” som beskrevet i guiden.Fin tirsdag!13 Comments

 • HusmorDronninga
  21/02/2012 at 19:14

  Ohh lord!
  Takker og bukker :) dette må testes i kveld :D

  Du har ikke lyst å gi meg et innside-tips på det med stifter også vel?
  *smiiler-såå-fint-jeg-kan-på-en-tiiirsdag*

  Kjersti

  Reply
 • GodTid
  21/02/2012 at 19:26

  Hei!

  Jeg lager stiftene ved å tegne et grått avlangt rektangel.
  Deretter velger jeg Layer Style og Bevel and emboss.
  Hvis du vil ha mørkere områder der hullene er lager du et lag
  under dette og fargelegger mørkt med en rund brush.

  Vet ikke hvor godt forklart dette ble. Anbefaler imidlertid
  å google det du lurer på – finnes mange gode, engelske
  forklaringer der ute!

  Klem fra Tone

  Reply
 • Mi familia
  21/02/2012 at 19:29

  Enkel turorial!
  Jeg har lastet ned mange png-filer fra Digital Scrapbooking.

  Reply
 • HusmorDronninga
  21/02/2012 at 20:15

  Det så jammen meg lettere ut enn det var det her?!

  Reply
 • Lang Rekke
  21/02/2012 at 20:18

  Genialt med disse innføringene dine! Du er super!!

  Reply
 • Marianne på landet
  21/02/2012 at 21:38

  Så grei du er som deler slike tips!
  Det ser jo så enkelt ut når du viser det :)

  Hilsen Marianne

  Reply
 • Siw
  22/02/2012 at 11:30

  Tusen takk for at du deler! Keep ’em coming! :D

  Reply
 • Frida 
  23/02/2012 at 17:01

  Tusen tusen tack för att du delar med dig, ännu en gång!
  Jag sätter pris på var enaste inlägg om photoshop. Jag printar ut dom och sätter in dom i min pärm!

  Tack och kram, Frida

  Reply
 • GodTid
  03/03/2012 at 18:41

  Bare hyggelig å dele med så flotte damer!:)

  Ønsker dere en strålende lørdags kveld!

  Klemmer fra Tone

  Reply
 • ynde
  18/05/2012 at 08:05

  Hei Tone! Tusen, tusen takk for at du er så raus og deler photoshop-tips med oss. Har brukt mange av dine tutorials, kjemefine – verkeleg! Men eg har eit problem med dette trikset her. Eg får ikkje fram skyggen på biletet eg redigerer og lurer veldig på kva det er eg gjer feil. Frustrasjonen har tidvis vore stor…(!). Eg gjer som du forklarer (trur eg i allefall…;), men skuggen uteblir. Har du tid til å komme med nokre tankar om kva eg gjer feil? Bileta vert så fine når ein får denne skuggen på. Også veldig fint når ein får det til å sjå ut som om biletet “løftar” seg litt opp i hjørnene :) På førehand tusen takk, klem Kjersti

  Reply
 • GodTid
  19/05/2012 at 07:50

  Hei Kjersti!

  Jeg har skrevet nøyaktig slik som jeg gjør det, men kanskje du gjør samme feil som meg noen ganger. Jeg glemmer å fjerne markeringen av området som jeg fyller med sort. Først markerer du området som er like stort som bildet, fyller det med sort farge. Deretter bruker du piltastene til å flytte skyggen litt ned og til høyre. Så fjerner du markeringen av området du fylte sort, og velger gaussian blur. Til slutt velger du transform og warp for å endre formen på skyggen. Håper dette hjelper!

  Klem fra Tone

  Reply
 • ynde
  20/05/2012 at 17:54

  Tusen tusen takk, nå skal eg prøva igjen:) Reknar med at det er ein liten detalj som er problemet ;) Klem Kjersti

  Reply
 • test997
  13/03/2013 at 09:16

  Enjoyed examining this, very good stuff, thanks . “I will do my best. That is all I can do. I ask for your help-and God’s.” by Lyndon B. Johnson.

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.