Oppskrift: Strikket vognhjerte | DIY

143 Flares 143 Flares ×

 

Jeg har hatt strikkedilla de siste månedene, noe som har blitt

redningen når formen har vært sjaber og det har blitt mye sofasliting.

 

strikket_vognhjerte_2x

 

Lillesøster har fått seg fiiiin vognpose fra RisaRosa, og i den forbindelse

la jeg min elsk på de nydelige vognhjertene de hadde der.

Da jeg ikke fant helt fargen jeg ønsket, bestemte jeg meg for å forsøke og strikke et selv.

Etter litt prøving og feiling laget jeg en oppskrift på vognhjerte i vaffelstrikk,

som jeg herved deler med dere. Igjen – jeg er en glad amatør,

så her er det rom for rare formuleringer. Bare spør om noe er uklart! :)

 

strikket_vognhjerte_oppskrift_2

 

Oppskriften er gratis, men jeg blir veldig glad hvis du krediterer meg om du bruker den.

Du finner meg på Instagram under brukernavnet godtidno.

 

Lykke til!

 

Signatur

143 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 143 Email -- 143 Flares ×

22 thoughts on “Oppskrift: Strikket vognhjerte | DIY

 1. Ingunn

  Gratulerer så mye med lillesøster i magen =) Koselig å høre. Veldig fint hjerte du har laget! Jeg har hatt risarosa vognpose til lillesøster Tale nå (rosa med hvitt inni, elle), og er storfornøyd!! Beste investeringen denne gangen. Dyr ja, men verdt det. Den har blitt brukt gjennom hele vinteren. (Og så er det jo moro at alle kommenterer hvor fin den er;).

  Lykke til videre i svangerskapet! =)

  Reply
  1. GodTid Post author

   Hei!

   Trodde jeg hadde svart deg, men serveren krasjet i går, så det kom visst ikke med. Tusen takk for gratulasjoner, og gratulerer så mye selv med lillesøster. Helt enig – RisaRosa-posene er kjempefine. Vi gleder oss masse til å ta de i bruk. Håper du nyter permisjonen.

   Klem fra Tone

   Reply
 2. Helene

  Heisann.

  Det er et så utrolig stilig hjerte du har strikket. En venninne av meg og jeg prøver å strikke det, men det blir ikke pent i kantene og på den ene siden blir det en stor løkke på en måte. vi klarer rett og slett ikke økningen så den bli pen. Har du noen ideer på hva vi gjør feil?

  Gratulerer så mye med baby i magen, så utrolig koselig <3

  Reply
  1. GodTid Post author

   Hei du!

   Jeg er ikke den flinkeste strikkeren selv, så kan hende det finnes bedre måter å gjøre det på, men jeg økte slik som i starten av denne videoen.

   http://www.garnstudio.com/lang/no/video.php?id=94

   Kan trøste med at kanten blir veldig mye penere når delene hekles sammen til slutt. ????

   Lykke til! Og takk for gratulasjoner! ????

   Tone

   Reply
   1. Helene

    Hei igjen. Da sitter jeg på jobben igjen og skjønner fortsatt ikke helt dette her. Det ser ut på mønsterrapporten at du øker på begge sider. Ikke bare i slutten. Er jeg helt på jordet nå eller?

    Reply
    1. GodTid Post author

     Det stemmer, men for å øke på samme måte på begge sider øker jeg i slutten av hver pinne før jeg snur. Både på rettsiden og vrangsiden.

     Reply
     1. Helene

      Jeg står så fast som det går an her ;-) At det går an liksom…. Noen MÅ ha det inn med spiseskjeer :-D

      Strikker 1 og 2 vanlig. Frem og tilbake
      Strikker frem og tvinner tråd
      øker 2 masker
      Strikker tilbake øker 2 masker

      Så strikker du frem øker 2
      Strikker tilbake øker 2

      Blir det riktig?

 3. Ann-Marie Amsa Skreros

  Heisann :) Jeg har skrevet ut mønsteret ditt, men jeg strever med å se det skikkelig.. (Kan det være jeg begynner å bli gammel?? )
  Er det mulig å legge ut en rapport med sirkler og kryss kanskje? Det går så i hverandre når det er så smått, og jeg får ikke til å forstørre det heller..
  Jeg har flere unge mødre i min nærhet som ønsker seg hjerter, så jeg håper vi kan få til dette på et vis ;)

  Reply
 4. Rigmor

  Heisann..
  Ut i fra det du og Helene prater om så forstår jeg det slik at du KUN øker på slutten av hver pinne, og ikke i begynnelsen og i slutten? Eller øker du først, strikker ut pinnen og øker på slutten to masker? Det var et veldig fint hjerte, og håper jeg får til og strikke et slikt :)

  Reply
  1. GodTid Post author

   Øker på slutten av hver pinne, ja. Det stemmer. Beklager så mye sent svar. Har jobbet i flere uker med å få flyttet bloggen fra amerikanske til norske servere slik at den skal fungere bedre. Nå er jeg tilbake, og er mer tilgjengelig. Håper det løste seg.

   Mvh
   Tone

   Reply
 5. Wenche-Mari Bliksås

  Heisann. Kjempe flott hjerte :-) jeg er klar for å hekle kanten rundt nå. Bare lurer på om du har heklet en runde med fastmasker først og så en runde med å lage buene med staver etterpå? :-)

  Reply
  1. GodTid Post author

   Hei!

   Så hyggelig at du syns det. Jeg har heklet kanten rundt med buer med én gang, altså ingen runde med fastmasker først. Lykke til!

   Mvh
   Tone

   Reply
 6. Camilla

  Hei!

  Jeg er nesten ferdig med det første hjertet, men ble litt usikker på om jeg har gjort riktig. På baksiden har jeg på det meste 23 masker (dvs.jeg har økt med en maske på hver av de 19 første pinene). Blir dette riktig? Deretter ble det 11 masker på hver side og kun felling annenhver omgang (det så ikke ut til at jeg ville ha masker igjen hvis jeg felte hver omgang).

  Gleder meg mye til å komme i mål med dem, de så kjempefine ut.

  Reply
  1. GodTid Post author

   Trodde jeg hadde godkjent denne for lenge siden. Beklager. Det stemmer at det blir færre masker på bakstykket enn på forstykket. :)

   Reply
 7. Karin

  Hel. Nydelig hjerte som jeg så gjerne vil strikke:) men kommer virkelig ikke i gang. Skjønner ikke hvordan det blir med denne tråden som skal snurres . Finnes det noen video? Økingen forstår jeg. Men altså ikke snurring av tråd ;) Og tror ikke det er din forklaring det er noe i veien med! :)

  Reply
  1. GodTid Post author

   Hei!

   Beklager sent svar, så ikke meldingen din før nå.
   Skjønner at det er litt vanskelig mønsterstrikk.
   Jeg slet også med den snurringen første gangen.
   Det finnes en fin video på dette HER!

   Lykke til!

   Mvh Tone

   Reply
 8. Pingback: Dagens gratisoppskrift: Vognhjerte | Strikkeoppskrift.com

 9. Rita

  Flott hjerte, men jeg lurer på noe ift baksiden og fellingen. Starter du da omg 28 med å felle to masker i midten isteden for 4? Og feller du på hver side hver omgang, eller feller du på annenhver omg?

  Reply
  1. GodTid Post author

   Beklager sent svar. Jeg husker ikke nøyaktig hvordan jeg gjorde det på bakstykket,
   mener jeg gjorde det på samme måte som på forstykket øverst.
   Håper du fant ut av det.

   Mvh Tone

   Reply

Leave a Reply