Dessert Kake Mat Oppskrift

Oppskrift: Pavlovakake

 

Herr GodTids favorittkake er Pavlovakaken.

Den er oppkalt etter den russiske ballettdanserinnen Anna Pavlova,

og er en herlig kakedessert som passer til mange anledninger.

Pavlovakaka er enkel å lage.

Trikset er å få en god, sprø bunn som smelter på tunga.

Mine tips til å få til dette er å passe på at eggene er romtempererte,

hvis man ikke har tid til å vente, så kan man putte eggene i en skål med lunket vann,

mens man måler opp og gjør klar de andre ingrediensene.

 

Ellers er det veldig viktig at man bruker en ren, tørr skål

som ikke er av plast. Også må man skille eggehvitene helt fra plommen.

Det er også lurt å ikke lage ringen på bakepapiret så stor, for kaka har en tendens til å flyte litt ut i ovnen.

 

Dersom man former marengsen til en skål, flyter ikke kremen og bærene ut når man pynter.

Jeg pleier å strø en god, mørk sjokolade på toppen av kaka.

Andre bruker sukker eller melis, evt. ikke noe.

 

Lykke til!

 

You Might Also Like

9 Comments

  • Reply
    Krabbelure
    29/01/2012 at 11:27

    Ah, ser jo supergodt ut ! Min bror fikk smake pavlovakake i Australia, og har aldri glemt det. Hos oss er vi ikke vant med å bake slike kaker, men etter denne oppskrivten ble jeg nesten så modig at jeg tør å prøve. Tenker mannen blir glad i dag…:)

  • Reply
    GodTid
    29/01/2012 at 12:27

    Det synes jeg absolutt du skal prøve.
    Ei kake som absolutt er verdt å smake!

    Fin søndag til deg!

    Klem fra Tone

  • Reply
    Silje
    29/01/2012 at 12:38

    Pavlova er verdens beste kake! Jeg pynter den med bjørnebær og bringebær. Et annet godt tips er å vispe opp vaniljekremen godt før den blandes med kremen. Da slipper man alle klumpene som er i vaniljekremen, og den blir mye luftigere.

    Silje

  • Reply
    GodTid
    29/01/2012 at 12:40

    Takk for tips!:)

    Jeg blander litt av kremen i vaniljekremen, visper den,
    og legger et lag vaniljekrem under, og et lag krem oppå.
    Også pynter jeg med de bærene vi har for hånden.
    Blåbær er også kjempegodt på denne kaka
    – særlig om den er ferskplukket!

    Klem fra Tone

  • Reply
    Gitte
    29/01/2012 at 16:12

    Nydelig kake å nyte:)

    Klem GItte

  • Reply
    HusmorDronninga
    29/01/2012 at 19:33

    For en fantastisk fin blogg du har!
    Her kommer jeg gjerne tilbake.. så jeg må nok lagre linken din et sted, så du ikke bare forsvinner helt ut i evigheten igjen… ;)

    Pavlova er definitivt en av mine favoritter også! (i tillegg til det meste med sjokolade…hihi…) Og skal jeg bare en kake jeg vet blir en favoritt i familieselskaper, er jeg ikke i tvil…

    Ha en fin uke!

    Hilsen Kjersti

  • Reply
    GodTid
    29/01/2012 at 21:03

    Takk for herlige tilbakemeldinger!:) Dere gjør dagen min hurrabra!

    Ønsker dere alle en super ukestart!

    Klem fra Tone

  • Reply
    Cecilies Lykke
    05/02/2012 at 17:04

    Du har verdens fineste blogg, Tone! Me love it. Og denne pavlovaen må testes. Pavlova er skikkelig godt! Klem fra Cecilie

  • Reply
    GodTid
    06/02/2012 at 10:22

    Tusen takk, Cecilie! Du har jo en helt fantastisk fin blogg selv også!

    Ønsker deg en strålende mandag!

    Mange klemmer :)

Leave a Reply to HusmorDronninga Cancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.