Photoshop: Skygge bak bildene

0 Flares 0 Flares ×

Etter forespørsel fra dere har jeg laget en liten guide 

på hvordan man kan legge skygge bak bildene sine.

For begge oppskriftene gjelder det at man må passe på å

ha et hvitt område rundt bildet slik at skyggen får plass.

Dette kan man enkelt fikse ved å kopiere bildet over på et nytt ark,

eller ved å endre “Canvas Size” som beskrevet i guiden.Fin tirsdag!0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×

13 thoughts on “Photoshop: Skygge bak bildene

 1. HusmorDronninga

  Ohh lord!
  Takker og bukker :) dette må testes i kveld :D

  Du har ikke lyst å gi meg et innside-tips på det med stifter også vel?
  *smiiler-såå-fint-jeg-kan-på-en-tiiirsdag*

  Kjersti

  Reply
 2. GodTid

  Hei!

  Jeg lager stiftene ved å tegne et grått avlangt rektangel.
  Deretter velger jeg Layer Style og Bevel and emboss.
  Hvis du vil ha mørkere områder der hullene er lager du et lag
  under dette og fargelegger mørkt med en rund brush.

  Vet ikke hvor godt forklart dette ble. Anbefaler imidlertid
  å google det du lurer på – finnes mange gode, engelske
  forklaringer der ute!

  Klem fra Tone

  Reply
 3. Frida 

  Tusen tusen tack för att du delar med dig, ännu en gång!
  Jag sätter pris på var enaste inlägg om photoshop. Jag printar ut dom och sätter in dom i min pärm!

  Tack och kram, Frida

  Reply
 4. ynde

  Hei Tone! Tusen, tusen takk for at du er så raus og deler photoshop-tips med oss. Har brukt mange av dine tutorials, kjemefine – verkeleg! Men eg har eit problem med dette trikset her. Eg får ikkje fram skyggen på biletet eg redigerer og lurer veldig på kva det er eg gjer feil. Frustrasjonen har tidvis vore stor…(!). Eg gjer som du forklarer (trur eg i allefall…;), men skuggen uteblir. Har du tid til å komme med nokre tankar om kva eg gjer feil? Bileta vert så fine når ein får denne skuggen på. Også veldig fint når ein får det til å sjå ut som om biletet “løftar” seg litt opp i hjørnene :) På førehand tusen takk, klem Kjersti

  Reply
 5. GodTid

  Hei Kjersti!

  Jeg har skrevet nøyaktig slik som jeg gjør det, men kanskje du gjør samme feil som meg noen ganger. Jeg glemmer å fjerne markeringen av området som jeg fyller med sort. Først markerer du området som er like stort som bildet, fyller det med sort farge. Deretter bruker du piltastene til å flytte skyggen litt ned og til høyre. Så fjerner du markeringen av området du fylte sort, og velger gaussian blur. Til slutt velger du transform og warp for å endre formen på skyggen. Håper dette hjelper!

  Klem fra Tone

  Reply
 6. ynde

  Tusen tusen takk, nå skal eg prøva igjen:) Reknar med at det er ein liten detalj som er problemet ;) Klem Kjersti

  Reply
 7. test997

  Enjoyed examining this, very good stuff, thanks . “I will do my best. That is all I can do. I ask for your help-and God’s.” by Lyndon B. Johnson.

  Reply

Leave a Reply